Všechny potřebujeme kamarádku, která nám je oporou.

Je tady. Při všem, při čem jí v životě potřebuješ.
Aby tě rozesmála, utřela ti slzy, nabídla ti sklenici vína a cigaretu na balkóně, když jsi vstala levou nohou. Vynadala ti i tě podpořila.

Aby ti pomohla nahoru a ne stahovala dolů.

V životě člověka (ne jen ženy) někdy přijde období, že začne stagnovat. Možná za to může nedostatek energie, možná fantazie, zlé životní období nebo jednoduše lenivost. Neboj se. Není na tom nic neobvyklé. Je přirozené, že nezvládneš do nekonečna "makat" na 120 procent. Jsme jen lidi a taky někdy potřebujeme sundat nohu z plynu.


Pozor však, aby takové období netrvalo příliš dlouho!
Aby jsi si nezvykla kromě procházky z postele na gauč nedělat absolutně nic.
Ale přiznávám i takové dny můžou přijít.


V tu chvíli přijde ona. Probije se k tobě do bytu a hodí po tobě to špinavé tričko, pohozené už týden vedle postele. Vpálí ti do obličeje, že máš hrozné vlasy a příšerné obočí. Vytáhne tě z postele a zatímco se koupeš ona ti připraví snídani a zalije kávu.

Připomene ti to, co ty už dávno víš. Že na jediném problému svět nestojí ani nepadá.


Každý se ohání tím, že v životě je potřeba být pozitivní. Někdy nás však omrzí nosit růžové brýle. A v tu chvíli je důležité se obklopit pozitivními lidmi. Pokud je tvoje kamarádka pozitivní osobou a motivuje tě, máš vedle sebe opravdový poklad. To neznamená, že se ti bude mermomocí snažit do hlavy nacpat pozitivní citáty a to jak je nejdůležitější myslet pozitivně.


Úplně stačí, když tě přivede na jiné myšlenky. Když tě vytáhne ven do města, když ti svojí přítomností přivede pozitivní a veselé myšlenky. Dokope tě jít do fitka nebo i konečně někam poslat životopis. Přemluví tě na změnu účesu i oživení šatníku. Přijde s něčím novým, s něčím, při čem se budeš cítit užitečná a živá. Nebude s tebou vždy souhlasit, ale právě o tom to je.


Nedostala status tvojí kamarádky proto, že ti slepě přikyvuje, ale proto, že je přímá a řekne ti to, co si skutečně myslí, i když ti to nebude vždy příjemné. A to nebude znamenat, že tě nemá ráda, bude to znamenat, že tě má příliš ráda na to, aby mlčela. 

Share This Article:

CONVERSATION

13 komentářů :

  1. Naprosto s tebou souhlasím :) bez přítele se přežít dá, ale bez nejlepší kamarádky ne :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásně napsaná, já upřímně nemám nejlepší kamarády nebo je spíš takto neoznačuju.. Mám to tak nějak rozdělené a za každým z nich chodím s něčím jiným :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek :) naprosto souhlasím

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pravý přítel má větší hodnotu, než vlastnictví nejdražšího drahokamu světa :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ani největší bohatství světa se nevyrovná přátelství a lásce.

      Vymazat
  5. Pekny clanok :) Je skvele mat ludi, ktori su tu pre teba a podrzia ta nech sa deje cokolvek

    OdpovědětVymazat
  6. vellmi pekny clanok, mat taku kamaratku je velky poklad :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  7. Dlouho jsem hledala takovou tu nejlepší kamarádku, se kterou by všechno bylo pohádkové a byly bychom kamarádkami navždy - bohužel, vybírala jsem si špatné typy.. Ale teď jsem změnila školu, poznala nové lidi a dostala se do skupinky lidí, kteří dělají můj život krásnější a nějak tak mi prostě vylepšují dny. A jsem za to strašně ráda! ♥
    Ps. Po půl roce jsem se vrátila ke psaní, tak budu moc ráda, když se podíváš na můj blog.
    vanilková Cath

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého komentáře a jsem moc ráda za každé projevení názoru, ať už je pozitivní nebo negativní. Komentáře jsou moderovány, a proto budou zveřejněny až po schválení.