7 steps to happy..

Říká se, že je těžké žít lehce.. A všichni víme, že něco pravdy na tom bude. Žijeme v rychlé době, kde jsou jakoby samozřejmost rychlé pocity (měnící se z minuty na minutu) a rychlé myšlenky (když vám jich probíhá v hlavě asi milión najednou)...Neměli by jsme se stát obětí svých vlastních myšlenek a pocitů, ale právě naopak - my jsme ti páni, kteří ovládají svojí mysl a umí nasměřovat své myšlení a energii správným směrem. Zkuste se proto cvičit v tomhle:

Neřešme minulost
Co bylo bylo, minulost nezměníme, ale svojí budoucnost ovlivnit můžeme... 
Proto vždy když se přistihneme při tom, jak se v myšlenkách vracíme zpět, začněte naopak myslet na to čeho by jste chtěli dosáhnout.


Nezáviď
Přijde ti, že každý okolo tebe jsou šťastnější než ty? Víš o tom, že každý člověk, kterého jsi potkal a potkáš v sobě vede určitý boj, o kterém nemáš ani tušení? Proto nikdy nikomu nezáviď, zbytečně plýtváš energii, kterou by jsi mohl věnovat něčemu krásnějšímu.

Kašli na to, co si o tobě druzí myslí a říkají
Co tím vyřešíš, když si to budeš připouštět? Nic.. Jedna věta, která ti v životě pomůže, je naučit se nevšímat si "řečí". Kdo chce ať si i tak najde a když se budeš snažit někomu zbytečně zalíbit, i tak se potom najde někdo, komu se nebudeš líbit v té druhé podobě... Proto buď sám sebou, protože jenom tak k sobě přitáhneš ty správné lidi.

Kdo je zodpovědný za tvé štěstí?
Přestaňme se vymlouvat na rodiče, nebo podmínky, které nám byly dané. Každý máme svojí vlastní cestu životem a čím dřív si uvědomíš, že za svůj život jsi zodpovědný jen ty sám a nikdo jiný, tím dřív ho budeš moct změnit. Uvědom si, že zatím co ty spíš a sníš o úspěchu, druzí na něm usilovně pracuje...


Nauč se zavřít dveře
Ne proto, že jsi drzí, arogantní nebo nemáš čas... Ale proto, že některé dveře jednoduše nikam nevedou.

Chce to úsměv
Potřeba se usmívat - dělej to i když ti to je proti srsti a uvidíš, že nejdřív to děláš z povinnosti a později se usmíváš úplně přirozeně. Úsměv nesbližuje jen lidi, ale úsměv i léčí. Víš o tom, že úsměv vlastně vychází z břicha a když se směješ, nejenže posiluješ břišní svaly, ale i obyčejný malý úsměv prospívá trávení a vlastně tím pádem vede k plochému břichu?

Příliš nepřemýšlej
Nic není potřeba přehánět a hlavně zkus osvobodit svojí mysl od negativních myšlenek. Vždy když se přistihneš při to, že myslíš na něco negativní, zastav to a začni myslet na něco pozitivního. Snaž se víc držet v mysli své cíle, jako své křivdy a neúspěchy. Je jen na tobě, čím budeš chtít vyplnit svojí mysl a svůj život.

... A nezapomeň, že tvoje budoucnost závisí na tom, co děláš a co si myslíš dnes...

Share This Article:

CONVERSATION

4 komentářů :

  1. Moc hezky napsaný článek. Minulost se také snažím neřešit, ale někdy to prostě nejde :(

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je to těžké, ale když si půjdeme za svým dokážeme to. ♥

      Vymazat
  2. Krásně napsaný článek:-) Moc hezky píšeš.

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého komentáře a jsem moc ráda za každé projevení názoru, ať už je pozitivní nebo negativní. Komentáře jsou moderovány, a proto budou zveřejněny až po schválení.