TRIP TO VIENNA! ♥

Krásný den sluníčka.

Pro dnešek jsem si pro vás připravila článek o mém pondělním výletu do vánoční Vídně.
Dozvěděly jsme se o něm hned v září ve škole od spolužáků z druhého oboru. Byli jsme naštvaní, protože oni o tomto výletě věděli a dokonce měli vše domluvené a to ani nemají druhý jazyk a nám nikdo nic neřekl. Nakonec jsme vše domluvily a 19. prosince brzy ráno jeli směr Vídeň.



Díky tomu, že všude na dálnici byla v tu dobu ledovka dostali jsme se na místo se zpožděním. Vyjížděli jsme 6.30 a ve Vídni jsme byli v 11.30. První zastávka byla na okraji Vídně v Belvederu. Díky tomu, že jsme studenti jsme měli vstupné zdarma. Prošli jsme si společně zahrady kolem zámku a poté šli na prohlídku. První jsme si všichni odložili bundy a kabáty do šaten a poté následovala prohlídka. Nebyla to klasická prohlídka.


 Vlastně jsme si každý prošli prostory sami a když jsme usoudili za vhodné, že je to dostatečný přísun vzdělání (byla to převážně výstav obrazů) mohli jsme jít na trhy před Belveder a 12.30 jsme měli sraz, aby jsme mohli pokračovat v prohlídce Vídně.



  Vstupní schodiště u Belvederu.
 S Terezkou by jsme si tohle sídlo pěkně rozdělily, já bych bydlela v pravém a ona v levém, měly by jsme to k sobě víc než blízko.
 Tady můžete vidět mé nadšení. :-D
  Tady ještě jedna u přední části Belvederu.
A tady můžete vidět, jak si Vašek hned přišel na to své.

Já s Terezkou jsme si celý Belveder prošly, navštívily i suvenýry a poté si šly projít trhy a okolí Belvederu. Pak nastal očekávaný čas (12.30) a my se opět přemístili k autobusu, aby jsme mohli dojet do samotného centra Vídně.


Bohužel jsme zjistili, že nám holčiny chybí a paní profesorky je začali hledat. Ani jedna nezvedala mobil, nebyla přihlášena na sociálních sítích ani nic podobného. Po hodině hledání jsme se konečně dovolaly. Holčiny se dostaly, až k radnici. Nikdo neví, jak a hlavně proč. Paní profesorky byly opravdu naštvané, hrozili podmínečným vyloučením, my jsme díky těmto dvěma holčinám byly připravení o zastávku v Prateru, ale i přesto jsme věřili, že se to vyřeší a i Prater stihneme. Mířili jsme vstříc centru Vídně. Všichni jsme se těšili, až projdeme nejznámější památky a vrátíme se zpět k radnici, kde budou vánoční trhy už osvětlené.

Fotka radnice pořízená při nekonečném čekání.

Bohužel naše 2 holčiny opět nezklamaly a nebyly na dohodnutém místě. Další půl hodinu jsme je hledaly a naše naděje na návštěvu Prateru byly tatam. Nakonec byly u kluziště poblíž radnice.
A tady můžete vidět parlament.

Konečně jsem se vydaly vstříc poznávání památek Vídně. První jsme viděli Parlament, který připomíná spíše Atény než Vídeň. Prošli jsme kolem sídla prezidenta, národní banky, budovy s obrovskou kopulí, skrz ulice plné známých obchodů jako jsou Versace, Gucci a podobně. Navštívili jsme náhodný kostel, kde právě probíhala hra na varhany a nakonec jsme navštívili známou Vídeňskou katedrálu.






 Ulice plné známých obchodů.


 Uvnitř kostela, kde právě probíhala hra na varhany.
 A Vídeňská katedrála.



Všem se nám ulevilo, že jsme celé centrum Vídně viděli a mohli jsme se přesunout k nákupům. Někteří navštívili rychlá občerstvení, kterými jsou myšleny KFC, McDonald a další. Já s Terezkou jsme zůstaly jen u vánočních trhů. Rozchod jsme měli bohužel jen 45 minut a dalo nám to celkem zabrat. Nakonec jsem si koupila klíčenku s tradičním nápisem "I ♥ Vienna" a domů na lednici magnetek. Od Terezky jsem dostala (vybrala jsem si tam) lapač snů, protože jsem v pondělí měla svátek. Ve Vídni se mezitím setmělo a osvětlení vypadalo opravdu úžasně. Nejvíce mě oslovila osvětlená alej stromů podél chodníku.





A takhle náš výlet skončil. Bez návštěvy Prateru, G3 nebo nákupního centra v Česku. Okolo 21.00 jsme dorazili domů s kamarády jsme se ještě rozhodli, že si zajdeme na kebab a tím náš výlet opravdu skončil.

A tady lapač snů od Terezky.


Mějte se nádherně. 

Share This Article:

CONVERSATION

0 komentářů :

Okomentovat

Moc si vážím každého komentáře a jsem moc ráda za každé projevení názoru, ať už je pozitivní nebo negativní. Komentáře jsou moderovány, a proto budou zveřejněny až po schválení.